Endermologie Maastricht

Cellulites behandelingen Maastricht

Sinds 2017 beschikt Le nouveau Visage in Maastricht als Eerste in Nederland over het allernieuwste LPG apparaat, de Endermologie Alliance!! Na jaren ervaring te hebben met LPG apparatuur, was het tijd voor een update.
Dit betekent nog sneller ( minder behandelingen!!) en nog beter resultaat!!
zichtbaar resultaat vanaf 3 behandelingen.
Informeer naar onze voordelige 10 en 12 rittenkaarten.

Wat is endermologie?
Endermologie is een behandelingsmethode om cellulites te behandelen en de conditie van de huid te verbeteren, zonder chirurgie of medicatie. De methode bestaat uit een aangename, geheel pijnloze mechanische behandeling van het bindweefsel met het LPG-apparaat. Cellulitis, vocht- en vetophopingen verdwijnen, de huid wordt strakker en steviger.
Endermologie is de enige techniek die in staat is de weefsels te behandelen die onderhuids vastgehouden worden. Hierdoor kan endermologie ook ingezet worden bij de behandeling van littekens, doorbloedingsstoornissen in de benen, overbelaste spieren, brandwonden, voor en na liposuctie/liposculptuur.

Bindweefsel
Bij een endermologie-behandeling wordt het bindweefsel gemasseerd. Bindweefsel bevindt zich als bouwsteen overal in het lichaam: in de cellen, in collageenweefsels, in de gewrichten, in de huid als versteviging. Daarnaast is bindweefsel drager van microcirculatie en een voedings-, uitwisselings- en afweerorgaan.

Cellulitis
Cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is het resultaat van een vet- en vochtophoping in de binnenste lagen van de huid. Hierdoor ontstaan bobbels en putjes in het huidoppervlak. Door lichaamsbeweging en diëten kan het gewicht afnemen, maar cellulite zal er niet door verdwijnen. Cellulitis komt vooral voor op billen, heupen en dijen. De vrouwelijke hormoonhuishouding speelt bij het ontstaan hiervan een centrale rol, zo ontstaat cellulitis met name in de puberteit, tijdens een zwangerschap of in de menopauze. Het is een complex proces waarbij naast vrouwelijke hormonen ook individuele aanleg, pilgebruik, overgewicht, slechte voeding en gebrek aan beweging een rol spelen.

Endermologie stimuleert de doorstroming in de weefseltussenschotten en de vetcellen. Hierdoor worden de vetcellen verwijderd, het weefsel versoepeld en de doorstroming verbeterd. Endermologie rekent hierdoor snel en doeltreffend af met:

 • pijnlijke cellulitis;
 • compacte en fibreuse cellulites;
 • cellulitis met sterke vochtophoping;
 • recente en oudere cellulites.

Overmatig vetweefsel
Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat endermologie het natuurlijke proces van verwijdering van vetophopingen op gang brengt. Er worden celreacties op gang gebracht waar een tekort of overschot bestaat. Het metabolisme pakt onder invloed van de oefening het beschikbare vet aan. De huid wordt weer gezond en sterk, de omtrek neemt af en de huidplooien worden fijner. Hierdoor kan endermologie ook goed toegepast worden als voor- en nabereiding op een liposuctie/liposculptuur.

Endermologie Alliance rekent snel en doeltreffend af met:

 • plaatselijk vet ter hoogte van de maag, de 'love handles';
 • plaatselijk vet ter hoogte van heupen/bovenbenen, de 'rijbroek'/'zadeltas';
 • opgeslagen vet;
 • het gebrek aan stevigheid in ongetrainde zones;
 • het onzichtbaar zijn van de spieren.

Overige toepassingen
Doordat endermologie Alliance tot diep in de huid invloed heeft, kan deze therapie naast doeltreffendheid bij cellulites en vetophopingen ook succesvol worden ingezet bij

 • doorbloedingsstoornissen in de benen;
 • zware benen en opgezwollen enkels;
 • recente en oudere littekens;
 • overbelaste spieren en spierpijn;
 • spierherstel bij intensieve sportbeoefenaars;
 • voorbereidingen op een liposuctie;
 • nazorg bij een liposuctie.

De endermologie-behandeling
Tijdens de behandeling wordt een dun nylon bodysuit gedragen, hierdoor is een betere geleiding van de behandelkop mogelijk en werkt men hygiënischer. Het gevoel is vergelijkbaar met een diepe massage, de meeste klanten ervaren het als prettig.

Resultaten
Het aantal behandelingen varieert per persoon en hangt af van het te behandelen probleem. Gemiddeld zijn er zo'n 12 behandelingen nodig, waarbij het aan te raden is om deze eerste 12 behandelingen binnen zes weken te laten plaatsvinden. Na ongeveer twee behandelingen kan het probleem tijdelijk verergeren, na ongeveer drie tot vijf behandelingen wordt het resultaat zichtbaar. Het is wenselijk om regelmatig terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Om inzicht te krijgen in de resultaten kunnen er voor- en na-foto's worden gemaakt.

Risico's en complicaties
Er zijn geen risico's en complicaties verbonden aan een endermologiebehandeling. De behandeling is zeer veilig en kan bij vrijwel iedereen worden toegepast.

Endermologie Maastricht