Chemische Peelings

Chemische peelings horen bij de meest populaire niet-belastende cosmetische ingrepen. Het uiterlijk van de huid wordt verjongd en verbeterd.

Chemische peelings bij Le Nouveau Visage in Maastricht
Bij een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag met een exfoliërend middel verwijderd. Hiermee worden ook huidwondjes en onzuiverheden verwijderd. De huid herstelt zich na de peeling en onderdeel hiervan wordt de celgroei versneld. De huid heeft een verbeterde structuur waardoor deze er weer frisser en jonger uitziet.

Behandelingen m.b.v. chemische peelings
Chemische peelings kunnen worden toegepast op het gelaat, decolleté/borst, rug en/of handen. Bij de volgende klachten zijn chemische peelings aan te raden:

* onregelmatige pigmentatie (donkere vlekken, melasma, zwangerschapsmasker);

* acne en acnelittekens;

* littekens;

* fijne lijntjes en rimpels (ook bij de ogen);

* ruwe huid en doffe teint;

* droogheid van de huid;

* matige rimpels en littekens;

* rossacea;

* roodheid/couperose;

* beschadiging door de zon.

De behandeling
In de voorbereiding worden er vetten en oliën van de huid verwijderd met een speciale pré-peel-solution. Hierdoor werkt de peeling dieper en regelmatiger. Naast een goede voorbereiding zal een peeling beter werken naarmate de exfoliërende laag langer blijft zitten en meerdere lage worden aangebracht. Het genezingsproces zal dan ook wat langer duren.

Een peeling kan gecombineerd worden met een andere huidverbeteringsmethode zoals bijvoorbeeld medical skinneedling of een dermale injectie. De procedures kunnen niet gelijktijdig plaatsvinden, maar kunnen wel afgewisseld worden.

Een peelingbehandeling duurt circa 45 minuten.

Na de behandeling
Hoe dieper de peeling, hoe langer het genezingsproces zal duren en hoe meer lagen er zijn aangebracht, hoe langer het genezingsproces zal duren. Over het algemeen is de hersteltijd maximaal 2 dagen en bij de intensievere peelings maximaal één week.

Aantal behandelingen
Er worden zes behandelingen aanbevolen met een frequentie van éénmaal per week. De hersteltijd is maximaal twee dagen en het risico is zeer laag.

Bij een intensievere peeling worden er één tot twee behandelingen aanbevolen met een frequentie van eens per maand. De hersteltijd is maximaal één week en het risico is laag.

Lees onze Blog